Kapsalon Voskuil is in 1892 gestart door M.J. Voskuil.
Hij begon als barbier/winkelier aan de Hooikade.

In 1932 werd de herenkapsalon overgenomen door G.C.A. Voskuil, voor vele oudere klanten nog steeds bekend als Bertus.

Bertus kreeg samen met zijn vrouw Lenie 5 dochters.
“Hoe moest het nou toch later met de kapsalon?” was toen de grote vraag. Destijds was het heel normaal dat een salon van vader op zoon overging.
Bovendien was het ongebruikelijk dat mannen door dames werden geknipt.

Dochter Babs had wel oren naar het vak en besloot de opleiding tot herenkapster te gaan volgen.

Bovendien werden in de praktijk door haar vader, de fijne kneepjes van het vak bijgebracht. Zo werd zij op zestienjarige leeftijd de eerste herenkapster in Nederland.

Samen met haar zus Vera, die een paar jaar later het voorbeeld van Babs volgde, hebben zij in 1968, na het overlijden van vader Voskuil, de zaak overgenomen. Zo uniek in Nederland, dat de kranten er zelfs over schreven.

“Geknipt worden door de meisjes”, dat wilden veel mannen wel.

Dat ze daarbij lang op hun beurt moesten wachten, was voor hen geen enkel probleem. Later besloot zus Nannie ook voor het vak te kiezen en is tot op hede nog steeds werkzaam in de kapsalon. Een vierde zus Carla, heeft t/m december 2013
jarenlang als parttime salonassistent allerlei werkzaamheden verricht.

In 1992, toen de salon haar 100-jarig bestaan had bereikt, ontving men van Koningin Beatrix het predicaat
“Bij Koninklijk Beschikking Hofleverancier”.

Bedrijven die dit predicaat ontvangen onderscheiden zich door hun kwaliteit,soliditeit en continuïteit. In die tijd waren het overwegend de heren die, net als “Jan” van de muurschildering op de gevel, “mooi” de deur uit gingen.

Doordat in 2000 eerst Mariska en vervolgens in 2002 Esther, als dames- en herenkapster in dienst traden, konden de dames óók bij ons terecht. Vanaf dat moment is de kapsalon uitgegroeid tot een volwaardige dames- en herenkapsalon.

Op verzoek van Babs en Vera, is Mariska in 2010 gevraagd om mede-eigenaar van de kapsalon te worden. Na het vertrek van de zussen heeft Mariska de zaak in januari 2013 definitief overgenomen.

Openingstijden

Dinsdag t/m Vrijdag:  8:30 tot 17:30